Podsjetimo društvo da postojimo!

Podsjetimo društvo da postojimo!

Uzimanje osobama s invaliditetom a njihovim građanska inicijativama ne, jasna je poruka Vlade koja s puno manje sredstava želi nastaviti plaćati lojalnost civilnog društva, onih koji će pomalo ušutkavati članove te i dalje lojalno surađivati, dok se po veće pare zakonom velikih brojeva izravno i beskrupulozno poseže sve dublje u džepove ionako osiromašenih osoba s invaliditetom. Dakle, sve je jasno! To je pravilo koje slijedi (čast iznimkama)!
DAKLE, SADA SMO DEFINITIVNO OSTALI SAMI!
Vrijeme je da zbijemo redove i krenimo polako, pametno i dostojanstveno Međunarodnu konvenciju o pravima osoba s invaliditetom na sljedećim izborima istinski ugraditi u hrvatsko društvo!

 
 
Dokle ima smisla na isti način godinama ponavljati isto nekome tko u svojoj suštini doživljava jedino sebe i nikog oko sebe. Smatram da je zaista došlo vrijeme za DOSTA cirkusu oko socijale i lažnjacima koji rastaču golema sredstva koja se slijevaju u proračun od prihoda poreznih obveznika.
 
Put nove vlasti samo je nastavak započetih procesa prethodnih s razlikom da su ovi prije barem započeli barem proces deinstitucionalizacije osoba s invaliditetom a kojeg je nova vlast odlučila opstruirati, bez obzira na obavezu Hrvatske prema potpisanim i ratificiranim međunarodnim dokumentima.
 
Dakle, ne možemo milost viđene dinamike bitnih promjena čekati narednih stotinu godina, već je nužnost i jedina realna opcija stvari uzeti u svoje ruke i stvoriti sustav koji će prije svega profunkcionirati na korist osoba s invaliditetom i u potpunosti preuzeti skrb nad svakim pojedincem s invaliditetom u bilo kojem kutku Hrvatske se nalazio. Sustav koji će služiti osobama s invaliditetom a ne sebi samom svrha!
 
Vladama, i prijašnjim i sadašnjoj, nažalost i budućim ali i društvu koje također ne doživljava osobe s invaliditetom (čast iznimkama), jedino je moguće parirati silom biračkog tijela koja nam ostaje kao posljednja nada u borbi za dostojanstven život osoba s invaliditetom!
Sve ostalo je osuđeno na period od stotinu godina s puno žući, mizernih rezultata, ponižavajuće prošnje – manje, više …… uz vjetar!
Nema promjena od jauka, cike, psovanja i dopisa! Pa zar nismo shvatili?
Polugladna populacija s invaliditetom ispred tvrđave uigranog, rigidnog i potpuno zastarjelog sustava skrbi, koji niti nakon više desetljeća nije spreman surađivati na principima dobre prakse razvijenih zemalja i koji je krcat ljudima, kojima je prioritet vlastiti komoditet a ne uspješnost poziva za koji su se školovali i za koji ih porezni obveznici plaćaju. To je naša stvarnost koju sami moramo promijeniti i za koju imamo realnih mogućnosti!
Udruge s njihovom interesnom logikom taoca, nužnost je transformirati iz gluhoslijepog i nijemog pomoćnika gore spomenutog sustava u okruženje inovativnih projekata gdje će se testirati nove ideje u praksi te iste pilot-projektima pripremati za ulazak u sustav!
Udruge također moraju postati odgovorni i glasni korektivi, obzirom da svaka vlast ako nema poštenu oporbu je brzo pokvarljiva supstanca!
Dakle, ili ćemo i dalje ponižavani životariti daleko ispod nivoa ljudskog dostojanstva ili ćemo ipak sabrati se, nadvladati sitne interese i konsolidirati vlastite redove?

Kada skupina od 12% populacije (bez obitelji) jedne zemlje u demokratskom društvu dozvoli da ih se učini prosjacima i borcima za bačenim mrvicama a koji sami sebe ništa više ne poštuju nego i oni koji im daju milostinju, tada se uistinu trebamo zabrinuti nad sobom kao društvenom skupinom sačinjenom ipak od pojedinaca!

Ako se je ta razjedinjena populacija s invaliditetom u stanju oduprijeti sitnim interesima, i “užicima” unutar vlastitih redova i ako je razvidno da nam niti u 2016. podrška neće stići od kupljenih građanska inicijativa, jedini izlaz je u transparentnom osnivanju Stranke osoba s invaliditetom na cijelom području Republike Hrvatske, dalje od sektašenja i dalje od mentora kriminalnog miljea!
 
Naša populacija je ogroman glasački potencijal na koji smo skretali pozornost i prije tri godine, kada se je ignorirala ideja koja je potekla iz ove Udruge za osnivanjem političke Stranke osoba s invaliditetom Hrvatske!
Moram naglasiti da nemam nikakvih afiniteta gurati se u vodstvo eventualne buduće stranke ali još manje podržati one koji bi se jako rado progurali.
Dakle, stvorimo stranku na postulatima iskrenosti, poštenja, rada i skromnosti izvan svakih stranačkih upliva izvana!
Dakle, umjesto sektaških interesnih grupica sumnjivih mentora, stvorimo transparentnu platformu prema osnivanju političke stranke osoba s invaliditetom na cijelom području Republike Hrvatske! A osnovni cilj neka joj bude provođenje zakona na koje se je obavezala Hrvatska i koje tvrdokorno i uporno ne provodi, niti ih kani u razumnom vremenu provesti s riječi u djelo!
 
Ako nam do sada nije postalo jasno gdje se i u kojem okruženju zaista nalazimo, tada s našom percepcijom stvarnosti doista nešto nije u redu te smatram da nismo bolje niti zaslužili!
Za danas je kasno ali ne i za sutra ako mislimo iskreno, bez fige u džepu!
 
Moljenje, prosvjedovanje i plakanje pred onima koji jedinu “empatiju” priznaju prema sili biračkih glasova gubljenje je vremena.
Zadnjih godina roditelji su se digli i koliko se je problema od 1000 riješilo? Pet, deset? to je poražavajuće jer život nam je nešto kraći od stabla baobaba.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.