Dani darivanja

Dani darivanja

Ovih dana udruge rade i pripremaju svoje radove za plasman tijekom nadolazećih blagdana.
Naime, želim skrenuti pažnju na “fenomen štanda” i uspoređivanja cijene ručno rađenih unikatnih rukotvorina osoba s intelektualnim i drugim teškoćama, sa proizvodima profesionalaca ili čak robom sa dalekog istoka.
Neću zaboraviti jednu gospođu kada smo prodavali licitare rađene u udruzi osoba s teškoćama, i koja je konstatirala da za te novce je mogla iste kupiti i na Bistrici!
I dok bi isti proizvodi u dizajnerskom ateljeu koštao višestruko više, logikom podilaženja “štandovskim” cijenama, prije svega obezvređuje se mukotrpan rad tih ljudi i volontera i šalje se potpuno kriva poruka!
dakle, u cijeni naših proizvoda trebala bi biti ugrađena i donacija kupaca razvijene svijesti a ne naša donacija onima koji će za siću ušićariti nešto zgodno od udruge. Za promociju imamo letke koje dijelimo besplatno, dok omalovažiti rad snižavanjem cijena ispod svih razina nije promocija, već spuštanje društvene svijesti!
Naravno da cijenom ne treba pretjerati ali ipajk prema sebi i onom što radimo, poštenije je pokloniti nego nuditi u bescjenje!’