Stanuje li negdje sram?

Stanuje li negdje sram?

Danas, kada nas mediji bombardiraju sa bezbroj strahota, bilo domaćih ili inozemnih loših vijesti, ciljano nametnutih vrijednosti … U vrijeme kada ono dobro i vrijedno sve manje je zastupljeno, podsjetio bi na nešto izuzetno, uistinu vrijedno, a tako ružno zapostavljeno – zaboravljeno!
 
 
Onkološki je tim dr. Mladena Ćepulića, Dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu, danas pod vodstvom dr. Jasminke Stepan!
Tim koji je kroz desetljeća od sigurne smrti spasio stotine hrvatske, i ne samo hrvatske djece!
Tim koji za vrijeme rata u velikom valu novooboljelih, vlastitim angažmanom i poznanstvima putem donacija nabavlja citostatike i ostale prateće lijekove za male, velike heroje, u vrijeme kada su “Klaićevu” bolnicu roditelji opskrbljivali papirnatim ručnicima …
 
Tim koji i danas pored zagrebačkih ostakljenih inox zdanja i mramora i toliko pokradenog novca radi isti posao u nemogućim uvjetima sramotne nam stvarnosti, u kojoj se konkurentski interesi zadnjih godina s njima morbidno poigravaju, želeći odjel istrgnuti od bolnice i uništiti!
 

 
Dr. Ćepulić veliki je čovjek koji je cijeli svoj radni vijek samozatajno i predano radio te je bio jedan od pokretaća onkologije u “Klaićevoj” i nije mario za karijeru. Ime dr. Mladena Ćepulića rijetko možete pronaći na Internetu a fotografiju gotovo nemoguće. Čovjek koji je bez obzira na radno vrijeme, u svako doba dana ili noći obilazio svoje male pacijente.
Iako su jedinstveni i svojim nesebičnim radom i istaknutim rezultatima zaokružili jednu iznimno svjetlu epopeju i zavrijedili barem da jedna ulica u Zagrebu nosi ime Tima dr. Mladena Ćepulića, za ove ljude i njihove iznimne rezultate u ovoj zemlji niti se čuje, niti govori, dok smo obasjani sjajem dnevno političko-sportsko-estradnih i kriminalnih zvijezda!
 
Dr. Ćepulić danas živi u obližnjem domu umirovljenika, gdje ga posjećuju i njegovi bivši pacijenti, danas odrasli ljudi te još uvijek ponekad navrati na Odjel!
Institucija Ćepulić, nije samo samozatajan i predani rad i zaslužena mirovina, to je životna misija, rijetka na ovim prostorima!
 
Dr. Ćepulić bio je i dugogodišnji liječnik Vatrenih i Dinamove reprezentacije

 
… 1994. vrijeme kada su se crtali zakoni gdje je obitelj u središtu pozornosti a u isto vrijeme zaposlenoj majci zakonom bezuvjetno propisivali da svoje bolesno dijete može njegovati maksimalnih 30 dana.
Vrijeme kada su prognoze bile nezahvalne a liječenje je trebalo trajati 12 mjeseci, 12 ciklusa kemoterapija – četiri dana u bolnici, nakon toga odlazak kući radi sprečavanja mogućih kobnih infekcija, svaki drugi dan povratak u bolnicu na kontrolu sunovrata leukocita i poduzimanja ev. dodatnog liječenja …
Vrijeme kada nam je dvoje “nijemih” Dugoselaca sjedilo u Hrvatskom saboru! Vrijeme kada smo proganjani od sustava došli pred zid i digli se na zadnje noge u ime opstojnosti obitelji … protiv bolesti … protiv sustava i njegovih zlih HZZO aparatčika koji su nas željeli dokrajčiti!