Pere li Hrvatsku sindrom Sela Dugog?

Pere li Hrvatsku sindrom Sela Dugog?

“Princip je isti …”
A frapantna koincidencija očita!

Iako su drugačije okolnosti, na prijelazu 60-ih u 70-e godine prošlog stoljeća pri najvećoj razvojnoj ekspanziji bivše države, Dugo Selo nije postalo grad unatoč ubrzanom razvoju sličnih i potencijalno zaostalijih mjesta u Hrvatskoj!
Jednako tako, vrlo je upečatljiva paralela kojom od 90-ih unatoč krvavom ratu Hrvatska nije dosanjala san postati “mala Švicarska”, već je sa sjetom mogla promatrati ” lijevi žmigavac” država EU u pretvorbi koje su nekad bile daleko iza nas!

I tada i onda, polet, entuzijazam i ono dobro protjerani su u ime grabeži, osobnih interesa ili užitaka moći rotirajućih politikantskih likova i grupa i njihovih uzdanika ali i konformističko-mudrijaškog puka kao ključnih protagonista ovog tragičnog karusela!

Dakle, istinu ljudi ionako ne vole (zapravo je mrze) ali biti za sebe a toliko protiv vlastitog sebe i težiti tom nekom skučenom zadovoljstvu a u isto vrijeme stvarati okruženje u kojem je pitanje dana kada ćemo gotovo svi postati ponovo sluge dok nam se terminalni krug puzajući zatvara – doista je neshvatljivo!