Vozni park

Vozni park

Ako ste pomislili da je ovo hrvatsko vozilo hitne pomoći, jako ste se prevarili! Naravno, ovo su skromne lađice Plenkija, Kolinde … pa sve do lokalnih moćnika sa sindromom malog penisa.

PITANJE: Zašto se hrvatski čovjek kad mu je najteže prevozi kamionima kao regal, odojak ili krumpir?

Da li se je netko vozio u “kamionima” hitne pomoći? Liječnici i sestre boje se reći, pacijenti pogotovo … jedna budala koju treba “vratiti na pravi put” – ne!
Dakle, hrvatska vozila hitne pomoći najobičniji su zatvoreni dostavni kamioneti (kombi) za prijevoz krumpira, namještaja, bijele tehnike … do boli jeftino prilagođeni transportu ljudskih bića! Neusporedivo lošiji od običnih minibuseva niže klase koji prevoze zdrave ljude!

Iz iskustva … Kad vas polegnu na krevet u tom kamionu, ne znate da li više drndači motor koji nije nimalo zvučno izoliran od kabine ili se tresu neizolirani “zidovi” sklepani od jeftine plastike ili lesonita!
Umjesto kakve relaksirajuće glazbe, škripa vratiju dodatno pojačava audio ugođaj, dok zadnji ovjes upotpunjuje doživljaj onako direktno i neposredno, dobrano vam protresući bubrege ali bome vam i usmjeruje pažnju da ne roknete s tog kreveta, umjesto da se recimo pokušate usredotočiti na savjete liječnika.

I što li zaključiti doli da ovaj čudan narod koji sve to masno plaća i kad mu je najteže, tandrče se opituranim “drvenim seljačkim” kolima onako kako je svojim izborom ipak to i zaslužio.