Imaju li Dugoselci ozbiljan problem …

Naime, 1985. u vrijeme hiper-inflacije kao radniku (i kao čovjeku nesposobnom da se poslije uklopi u “tržišnu politiku poštenih odnosa procvale nam države Hrvatske”) Vodoprivrede Dugo Selo odobren mi je dugoročni kredit za izgradnju obiteljske kuće, uz uplatu učešća 1/3 kredita kod Zagrebačke banke u Dugom Selu. Bio je srpanj mjesec, kad smo nestrpljivo očekivali kredit i hitnu nabavku materijala jer je vrijednost dinara svakodnevno vrtoglavo padala.
I pazi sad! Iz dugoselske poslovnice Zagrebačke banke javljaju mi da nisu u mogućnosti odobriti kredit jer su probili plasman za ovu godinu (u 7. mj.!!)! Dakle, mogao sam se oprostiti od gradnje jer bi odobreni kredit u postojećoj hiper-inflaciji na godinu vrijedio ni desetinu od tadašnje vrijednosti!
A zašto je bio probijen plasman? Između ostalog jer je gazda Selske poslovnice podijelio kredite svojoj klapi  koja je pod krinkom stambenog zbrinjavanja, namjenskim kreditima gradila apartmane na moru, vikendice … automobile!
I?
Da, povukli smo vezu, upravo preko g. Šketa … I tako je “generalac” ZB poručio gazdi dugoselske poslovnice: “Kad ste već probili plasman, probijte ga i još malo-namjenski” … Dakle, još jedan selski osvetnički gaf upućen obitelji Drage Karasa, Šketovog najbližeg suradnika, nesklonog isključivo osobnim interesima, koji je htio reći i kojeg dugoselski “krema(torij)” sastavljen od pokvarenjaka, kurviša i mudrijaša nije mogao ništa osim odapinjanja malih prljavih strelica vlastite malicioznosti! <Nazad